SMYKKEDELE ER I REN STERLING SØLV

Om smykkerne

Alle øreringe, dvs. den del af smykket, som går gennem øret, er af ren sterling sølv. Sterlingsølv betegner en sølvkvalitet på 925/1000, hvor helt rent sølv er 1000/1000.  Du vil kunne se 925s-stemplet i de fleste øreringe. Øreringene i guld er således forgyldt sterlingsølv – altså belagt med guld. Alle øvrige metaldele i smykkerne er selvfølgelig nikkelfri.

Jeg tilbyder et varieret udvalg i øreringe og halskæder. Hensigten er løbende at udvide sortimentet. Udvalget af smykker vil derfor hele tiden blive skiftet og udvidet.

Det er meget forskelligt, hvor mange eksemplarer jeg laver af hvert smykke. Når et smykke er udsolgt, vil der ikke nødvendigvis blive fremstille et smykke akkurat magen til.

Gode råd til at holde dine smykker pæne

Ægte sølv (og forgyldt ægte sølv) ruster ikke, men kan blive misfarvet.

Forgyldte og forsølvede smykkedele ruster som udgangspunkt ikke så nemt, men fx små ridser i det tynde lag af forgyldning/forsølvning kan medføre, at metallet blottes og dermed blive udsat for rust ved kontakt med vand.

Nedenstående er gode råd, som kan hjælpe dig til at holde dine smykker pæne:

  1. Tag altid smykkerne af hvis du er i kontakt med vand. Undgå især klorvand og regnvand. Klorvand er svagt ætsende og regnvand er svagt syrligt og begge kan påvirke smykkets overflade og belægning.
  2. Tag smykker af, når du dyrker sport eller lignende – eller når du sveder.
  3. Undgå at smykkerne får høj varme og direkte sollys i længere tid.
  4. Smykker kan blive misfarvet af cremer, parfume, hårspray mv.
  5. Tag aldrig dine smykker på før din hud er tør.
  6. Opbevar ikke smykkerne i et fugtigt miljø, som fx badeværelse.
  7. Opbevar altid smykkerne med afstand til andre smykker. Smykker der ligger i berøring med andre smykker kan blive misfarvede.
  8. Bedste opbevaring er i lukket beholder/pose af plast.
Rengøring af smykker

Alle smykker, uanset materiale, er påvirket af faktorer som luft, fugt, varme, din hud, sved, parfume osv. Ofte er det nok at tage en blød klud og pudse smykkerne. Desuden kan anbefales rengøringsprodukter til smykker, undgå dog at der kommer rengøringsmateriale på sten og perler i længere tid.

Såfremt smykket har været udsat for fugt eller vand skal smykket tørres så hurtigt som muligt. Brug først en tør klud og derefter fx en hårtørrer, sådan at du kommer i alle kroge, for at være sikker på at al vandet er fjernet.

Venlig hilsen

Modith Brøns